Kenmerken

  • Het is een postcoderoosproject. Voor meer informatie hierover, zie Informatie postcoderoosprojecten
  • Het is een pannengedekt dak van een L-vormig woongebouw. Het gaat om het dak aan de binnenzijde van de L.
  • Er worden ca. 185 panelen geplaatst.

Eigendom dak
De coöperatie heeft de ambitie om de opwekking van duurzame energie in Houten een flinke impuls te geven. De Stichting De Kloostergaarde, eigenaar van het wooncomplex, wil daar graag aan bijdragen door het dak van het gelijknamige woongebouw in Schalkwijk aan de coöperatie ter beschikking te stellen. De coöperatie heeft met de stichting een intentieovereenkomst afgesloten voor het aanleggen van een zonnedak aan De Kloostergaarde.

‘We wilden zelf voor het gemeenschappelijk elektriciteitsgebruik al 18 panelen leggen, maar dan is er nog heel wat dakruimte over,’ zegt Elly Hollander. Zij is bestuurslid van de Kloostergaarde en lid van de initiatiefgroep Energiek & Opgewekt Eiland van Schalkwijk. ‘Daarom hebben we aan Opgewekt Houten aangeboden om de rest van het dak vol te leggen met panelen voor een postcoderoosproject.’

Het zonnedak van de coöperatie levert jaarlijks ruim 52.000 kWh op, goed voor het gebruik van 10 á 15 huishoudens. Met de duurzaam opgewekte elektriciteit wordt ongeveer 22 ton CO 2 -uitstoot per jaar vermeden.

Wie kunnen investeren?
Inwoners van één van de volgende postcodegebieden: 3945, 3961, 3991, 3994, 3997, 3998, 3999, 4101, 4105 of 4106, die lid zijn/worden van de coöperatie Opgewekt Houten.

Coöperatieleden in de postcodegebieden 3997 t/m 3999 (Eiland van Schalkwijk) hebben voorrang bij het inschrijven op participaties.

Inschrijven
Naar verwachting is eind augustus 2019 is het Informatiedocument De Kloostergaarde gereed. Daarna start de inschrijving voor participaties

Planning
Als op 90% van de participaties is ingeschreven, kan de aanleg van het zonnedak beginnen. De coöperatie streeft ernaar het zonnedak najaar 2019 in bedrijf te stellen.

Zie ook:
Introductiepresentatie coöperatie Opgewekt Houten
Workshop Geld verdienen met energieopwekking

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar de coöperatie: info@opgewekthouten.nl