full screen background image

Coöperatie Opgewekt Houten legt zonnedak bij Zachtfruit Schalkwijk

Geplaatst op: 25 november 2018

 
Zachtfruit Schalkwijk BV en Coöperatie Opgewekt Houten hebben op 22 november een intentieovereenkomst gesloten voor het aanleggen van een zonnedak. Er komen 780 zonnepanelen op het dak van Zachtfruit aan de Schalkwijkseweg, waar de leden van de coöperatie in kunnen investeren. Inwoners van Schalkwijk en ’t Goy kunnen ook deelnemen. Directeur Anton van Garderen van ZachtFruit tekende de overeenkomst samen met Lex Goudswaard (penningmeester) en Wilko Kistemaker (voorzitter) van Opgewekt Houten.
 
Dit zonnedak volgt op de installatie op sporthal de Kruisboog die in juni 2017 in werking is gesteld. Tevens is een zonnedak op sporthal de Wetering in ontwikkeling, en is de coöperatie in gesprek met verschillende andere dak- en grondeigenaren. De coöperatie heeft de ambitie om de opwekking van duurzame energie in Houten een flinke impuls te geven.
 
Het snel groeiende bedrijf Zachtfruit ondersteunt dit doel van harte. Het bedrijf levert frambozen, rode bessen en bramen aan vele supermarkten in Nederland. Gevraagd naar de motivatie om zijn dak kosteloos beschikbaar te stellen, zegt van Garderen: “Dit is gewoon een prachtig lokaal initiatief. Zo wordt mijn dak nuttig gebruikt. Voor mij is het een mogelijkheid om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en bij te dragen aan duurzaamheid. En naast wat regelwerk kost het mij verder niets, er zijn weinig risico’s en de coöperatie doet het meeste werk”.

afbeelding-persbericht-intentieverklaring-zacht-fruit Anton van Garderen, Lex Goudswaard en Wilko Kistemaker na ondertekening van de verklaring.

Inwoners van de gemeente Houten kunnen lid worden van Opgewekt Houten en participeren in zonnedaken in de buurt.
Dat is een duurzame en rendabele investering: een mooi alternatief voor als u geen eigen dak heeft, uw eigen dak niet groot genoeg is of niet geschikt is voor voldoende zonnepanelen. De coöperatie werkt met 12 vrijwilligers hard aan het vinden van geschikte daken, realiseren van projecten, communicatie, en administratie. Meer hulp hierbij is altijd welkom. Aanmelden als lid of vrijwilliger kan via deze link. Voor een overzicht van onze vacatures, klik op deze link.