In juli 2019 heeft Opgewekt Houten op sporthal De Wetering een zonnedak gerealiseerd. Hieronder zie je de grafiek van de recente opbrengst.

Opbrengstengrafiek zonnedak De WeteringZonnedak De Wetering

Er zijn nog 11 panelen te koop!
Je kunt nog steeds meedoen, er zijn nog panelen te koop.

Een paneel kost € 300.- en levert circa 260 kWh per jaar op. In 15 jaar tijd levert het een besparing van circa € 429.- op. Het is een veilige en rendabele investering waarmee je meehelpt Houten te verduurzamen.

Inschrijven
Je kunt meedoen door je aan te melden door te klikken op deze link. De inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Als je inschrijft, ontvang je binnen korte tijd bericht of je nog mee kunt doen.

Voordat je inschrijft is het handig eerst je jaarverbruik en energieleverancier te weten. Deze vind je op de jaarafrekening van je leverancier. Bedenk vervolgens voor hoeveel panelen je wilt inschrijven. Deel je jaarverbruik door 260 en je weet het maximaal aantal panelen om je energieverbruik te dekken. Het is  onverstandig om voor meer panelen in te schrijven dan je jaarlijkse energieverbruik, omdat je over het teveel aan geproduceerde energie geen belastingkorting krijgt. Voor minder panelen inschrijven is uiteraard ook mogelijk.

Gedetailleerde informatie over dit project vind je in het Informatiedocument Sporthal De Wetering 8 april 2019

Kenmerken

  • Het is een postcoderoosproject. Voor meer informatie hierover, zie Informatie postcoderoosprojecten
  • Het is een plat dak met een oppervlak van ca. 1500 m2
  • De 640 panelen worden gelegd in een oost-west opstelling voor optimale benutting van het dakoppervlak. 

Eigendom dak
De sporthal is eigendom van de Gemeente Houten. Deze stelt het dak voor 15 jaar aan de coöperatie beschikbaar. Hiertoe is per notariële akte een overeenkomst van Recht van Opstal opgesteld met de gemeente.

Voor dit project is het dak van de sporthal eerst versterkt om de extra belasting van de zonnepanelen te kunnen dragen. De gemeente heeft het grootste deel van die kosten voor haar rekening genomen. De coöperatie heeft daar circa €5.000 aan bijgedragen.

Stedin regelt de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk en Joulz de meter die de opbrengst weergeeft. Uit 3 partijen is New Solar gekozen als beste aanbieder.

Wie kunnen investeren?
Inwoners van de gemeente Houten die wonen in de postcodegebieden 3991 t/m 3995 kunnen investeren. Je moet dan wel lid zijn of worden van Coöperatie Opgewekt Houten. De lidmaatschapskosten zijn (éénmalig) €25,- . De link hiervoor is op deze site eenvoudig te vinden. 

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar de coöperatie: info@opgewekthouten.nl