In juli 2019 heeft Opgewekt Houten op sporthal De Wetering een zonnedak gerealiseerd. Hieronder zie je de grafiek van de recente opbrengst.

Opbrengstengrafiek zonnedak De WeteringZonnedak op sporthal De Wetering

Kenmerken

  • Het is een postcoderoosproject. Voor meer informatie hierover, zie Informatie postcoderoosprojecten
  • Het is een plat dak met een oppervlak van ca. 1500 m2
  • De 640 panelen zijn gelegd in een oost-west opstelling voor optimale benutting van het dakoppervlak. 

Eigendom dak
De sporthal is eigendom van de Gemeente Houten en heeft het dak voor 15 jaar aan de coöperatie beschikbaar gesteld. Hiertoe is per notariële akte een overeenkomst van Recht van Opstal opgesteld met de gemeente.

Voor dit project is het dak van de sporthal eerst versterkt om de extra belasting van de zonnepanelen te kunnen dragen. De gemeente heeft het grootste deel van die kosten voor haar rekening genomen. De coöperatie heeft daar circa €5.000 aan bijgedragen.

Stedin heeft de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk geregeld en Joulz de meter die de opbrengst weergeeft. Uit 3 partijen is New Solar gekozen als beste aanbieder.

Wie konden investeren?
Inwoners van de gemeente Houten die wonen in de postcodegebieden 3991 t/m 3995 konden investeren. Om te kunnen investeren in een project moet je eerst lid worden van coöperatie Opgewekt Houten. De lidmaatschapskosten zijn éénmalig €25,- . 

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar de coöperatie: info@opgewekthouten.nl