Het bestuur

Ik ben Daan Vermeulen, inmiddels 33 jaar en secretaris van het bestuur van COH. In mijn dagelijks leven werk ik als arts in de publieke gezondheid bij de GGDrU, daarnaast spendeer ik veel tijd aan mijn vrijwilligerswerk voor de VVD. Ik zet mij in voor COH, omdat ik graag een duurzamere wereld wil hebben waarin we als burgers het initiatief nemen om samen onze energie lokaal duurzaam op te wekken.

 

 

 

 

Ik ben Geert Gerritse, bouwjaar 1956, getrouwd met Renée en gezegend met 3 kinderen, 4 kleinkinderen en een hond. In 2019 gestopt met (betaald) werk en me daarna gestort op vrijwillig (onbetaald) werk. Zo ben ik lid van 2 Raden van Toezicht (van Houten & Co en MantelzorgNL), voorzitter van Omroep Houten en bij VluchtelingenWerk Nederland maatschappelijk begeleider van statushouders. Ik sport veel, camper graag en pas regelmatig op de kleinkinderen. Maar hier gaat het natuurlijk om Opgewekt Houten waarvan ik voorzitter ben. En dat doe ik omdat ik de energietransitie een warm hart toedraag en omdat het leuk is.

 

 

 

Ik ben Lex Goudswaard (1950) en woon sinds 1982 in Houten en heb ruim 30 jaar gewerkt als huisarts in de Gilden. In 2016 – het oprichtingsjaar van de coöperatie – ben ik toegetreden tot het bestuur. Behalve penningmeester ben ik lid van de Werkgroep Projecten, die verantwoordelijk is voor het realiseren en beheren van zonnepanelen-installaties op grote daken. In 2019 ben ik definitief gestopt als huisarts. Naast het werk voor de coöperatie doe ik aan wielrennen, fotografie en ben soms druk met de kleinkinderen. Door de klimaatverandering is het alle hens aan dek. Niets doen is geen optie. Door mij in te zetten voor de coöperatie hoop ik – samen met anderen en nu het nog kan – het tij nog te keren.

 

 

In 2022 is Willy Wagenmans, bestuurslid, betrokken geraakt bij COH en in 2023 gekozen in het bestuur. Ik woon nu 25 jaar met veel plezier in Houten. Ik ben hier 12 jaar politiek actief geweest voor de PvdA, waarvan 4 jaar als wethouder (2006-2010). Vervolgens nog in Provinciale Staten van Utrecht. Ik heb gewerkt bij de FNV en de provincie Noord-Brabant. Ik ben nu een actieve pensionado en o.a. lid van de adviescommissie van het Energiefonds Overijssel (EFO) en voorzitter van de werkgroep Fairtrade gemeente Houten. Ook fiets, bridge en tafeltennis ik graag. Ik maak me grote zorgen over de gevolgen van de opwarming van de aarde. Ik wil hier in Houten met COH graag mijn steentje bijdragen om dit proces te stoppen.

 

 

Gert-Jan de Vilder, bestuurslid.
Toen ik voor mijn eerste baan (in duurzame energie) de (schaats)winter 85/86 hier naar het midden van het land kwam, werd ik zomer ’86 lid van een energiecoöperatie. De E-coöperaties van toen konden slechts kiezen tussen windturbines of windturbines, maar dat maakte voor het enthousiasme en motivatie niets uit. Het woord energietransitie moest toen nog uitgevonden worden…., maar was wel al de drijfveer voor mij en mijn mede coöperatie bestuurders. Bij Opgewekt Houten tref ik eenzelfde motivatie en gedrevenheid aan als 37 jaar geleden en dat is buitengewoon stimulerend. De bewuste energiecoöperatie is later opgegaan in UWind, dat met windpark Houten (2013) de kroon op haar werk heeft gezet. Nederland kan niet zonder energiecoöperaties want juridisch, bestuurlijk en politiek hebben we in ons land collectief achter de feiten aangelopen, in tegenstelling tot de E-coöperaties!