Begin 2022 heeft Opgewekt Houten op Multifunctioneel Centrum The Dome een zonnedak gerealiseerd. Hieronder zie je de grafiek van de recente opbrengst.

Opbrengstengrafiek zonnedak The Dome

Kenmerken:

  • Het is een SCE-project. Voor meer informatie hierover, zie Informatie op de pagina Subsidies en financiering
  • Het is een plat kunststof dak
  • De 216 panelen zijn gelegd in een oost-west opstelling voor optimale benutting van het dakoppervlak
  • Jaarlijkse opbrengst is ca 66.000 kWh, het jaarverbruik van 19 huishoudens.

Eigendom dak:
De eigenaren van het Multifunctioneel Centrum The Dome hebben het dak voor 15 jaar aan de coöperatie beschikbaar gesteld. Hiertoe is per notariële akte een overeenkomst van Recht van Opstal opgesteld.

Bijzonderheden:
Tegelijk met de installatie van Opgewekt Houten hebben de eigenaren van The Dome een even grote eigen installatie laten aanleggen. Die zonnepanelen worden gebruikt om stroom voor The Dome op te wekken. Opgewekt Houten regelt het onderhoud en de jaarlijkse schoonmaak.

Wie konden investeren?
Tweeëntwintig inwoners van de gemeente Houten die wonen in de postcodegebieden 3991 t/m 3995 konden investeren. Om te kunnen investeren in een project moet je eerst lid worden van coöperatie Opgewekt Houten. De lidmaatschapskosten zijn éénmalig €25,=.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar de coöperatie: info@opgewekthouten.nl

Hieronder de oudere nieuwsberichten over The Dome

Update project The Dome

Nieuws over de zonnepaneleninstallatie op The Dome. Mede dankzij de investering van een aantal leden is de installatie in december 2021 gerealiseerd door het bedrijf SolarPartners. De installatie is wat later dan gehoopt van start gegaan (perikelen met Stedin), maar sinds 20 april draait hij op volle toeren (opbrengst ruim 30.000 kWh, still counting). The

Lees verder

Twee keer zon op The Dome!

Op 4 november tekenden Dick Jacobs van Sportcentrum The Dome en Lex Goudswaard en Willem van Oppen van Opgewekt Houten de opdracht voor het aanleggen van twee zonnepanelen-installaties. Één voor het eigen verbruik van The Dome en één coöperatieve installatie. Elk 216 panelen groot, elk op een eigen kleinverbruikaansluiting van 3x80A zodat er geen problemen

Lees verder