full screen background image

Projecten

De Molenwiek wordt De Wetering

Een zonnedak op sporthal De Wetering is het alternatief voor het Molenwiekproject. Het zonnedak op De Molenwiek bleek eerder dit jaar niet haalbaar. De gemeente kon bij nader inzien het recht van opstal niet voor 15 jaar kan garanderen in verband met nieuwe plannen voor eventuele herontwikkeling van het gebied. Voor het slagen van het project is een garantie van 15 jaar noodzakelijk.

Het postcoderoosproject De Molenwiek was in een vergevorderd stadium. We hadden de gemeente beloofd dit project voorrang te geven boven andere projecten. De coöperatie had veel werk in de voorbereiding gestoken, en de voor-inschrijving was al afgerond. Op alle participaties was ingetekend. Het afblazen van dit project was een serieuze domper voor de coöperatie.

De gemeente Houten begrijpt onze teleurstelling en heeft voorgesteld het door de coöperatie gevraagde recht van opstal op De Molenwiek te verlenen voor de sporthal/zwembad De Wetering. Het dakoppervlak komt overeen met dat van De Molenwiek, en er is ruimte voor ruim 400 panelen.

Opgewekt Houten en de gemeente Houten werken samen aan de voorbereiding van dit project. Onderzoek wijst uit dat de dakconstructie moet worden versterkt. We hopen en verwachten dat de gemeente hiermee voortvarend handelt, maar het tijdspad is nog niet duidelijk. En we zijn met onze ervaringen uit het verleden ietwat huiverig geworden voor het vermelden van tijdspaden… De coöperatie is blij met deze nieuwe mogelijkheid, en we zijn inmiddels gestart met het opstellen van een ‘Informatiememorandum De Wetering’, het aanvragen van offertes voor levering van de zonne-installatie, en het voorbereiden van ledenovereenkomsten.

Een Algemene Ledenvergadering zal zich moeten uitspreken over dit nieuwe project. Coöperatieleden die hebben ingeschreven voor De Molenwiek krijgen voorrang bij een inschrijving op De Wetering.
Wij houden je op de hoogte.
 

Welke projecten zijn nog meer in voorbereiding?

Diverse ondernemers uit ons postcodegebied hebben aangegeven dat ze hun dak ter beschikking willen stellen voor een toekomstig postcoderoosproject van Opgewekt Houten, waaronder Kids Lodge, De Rooy transport, Zacht Fruit en Piazza Sports. We hopen natuurlijk dat we daar zo spoedig mogelijk projecten kunnen opstarten.
 

Ik heb of ken een groot en geschikt dak voor het plaatsen van zonnepanelen

Ken je, of ben je, de eigenaar van een groot dak waar prima zonnepanelen op kunnen worden geplaatst? Dan hopen we dat je ons een mailtje stuurt met je suggestie! Mail dan naar info@opgewekthouten.nl

 

Ik wil investeren in een project. Wat kan ik dan doen?

Geef je op als lid. Via de website, of stuur een mail naar info@opgewekthouten.nl met je contactgegevens.

Je kunt dan meteen aangeven hoeveel participaties je waarschijnlijk wilt kopen. Je legt je daarmee nog niet juridisch vast, maar je komt wél op de lijst van mogelijke investeerders te staan. Je wordt dan benaderd als de definitieve inschrijving voor dat project start, op volgorde van inschrijving.

klik-hier Aanmelden als lid

Aanmelden als geïnteresseerde

Vacatures

Nieuwsbrief

Graag onze nieuwsbrieven teruglezen? Bekijk dan ons nieuwsbrief archief.

Nieuwsbrief archief