Om onze doelen te bereiken organiseren we projecten die duurzame energie lokaal opwekken in de gemeente Houten. Hieronder valt nu vooral zonne-energie. In de toekomst sluiten we andere projecten, zoals windenergie en biomassa, niet uit.

Opwekking zonne-energie
We zijn begonnen met zonne-energie omdat we de kennis daarvan al in huis hadden. Projecten met andere vormen van duurzame energie vragen andere kennis en ervaring die we op dit moment niet hebben.

Gerealiseerde projecten
We zijn trots op onze successen. We hebben al een aantal projecten in bedrijf. Voor detailinformatie, zie de pagina “in bedrijf”.

Projecten in voorbereiding
We werken hard aan nieuwe projecten. Die bevinden zich in diverse stadia van voorbereiding. Voor detailinformatie, zie de pagina “in voorbereiding”.

Zonnevelden
Het voordeel van zonnevelden is dat er veel meer panelen kunnen worden geplaatst dan op een groot dak. Door het realiseren van zonnevelden kunnen we in één klap heel veel Houtenaren laten meedoen en heel veel duurzame energie opwekken.
In februari 2022 heeft de Gemeente Houten groen licht gegeven voor de verdere ontwikkeling van twee zonnevelden. Zie projecten in ontwikkeling.

Voor dakeigenaren.
Ben je eigenaar van een groot dak of heb je hier ideeën over, dan gaan we graag in gesprek over de mogelijkheden voor de aanleg van een zonne-installatie. Als je een mail stuurt naar info@opgewekthouten.nl nemen we contact met je op.

Deelnemen aan een project.
Overweeg je om mee te doen met een project? Kijk dan op de pagina “aanmelden als lid of geïnteresseerde”. Als je je aanmeldt als geïnteresseerde, krijg je onze gratis nieuwsbrief waarin onze projecten worden aangekondigd. Wie wil deelnemen aan een project moet wel eerst lid worden.

Meer informatie over deelname aan projecten vind je ook op de FAQ pagina.