full screen background image

Algemene Ledenvergadering 2019

Geplaatst op: 5 februari 2019

Op 18 februari a.s. zal de Algemene Ledenvergadering van Opgewekt Houten worden gehouden in zaal Oranje van Huis van Houten aan het Onderdoor in Houten. Aanvang 20:00 uur. Aan de leden van de coöperatie is per e-mail een uitnodiging verstuurd.

Coöperatie Opgewekt Houten legt zonnedak bij Zachtfruit Schalkwijk

Geplaatst op: 25 november 2018

 
Zachtfruit Schalkwijk BV en Coöperatie Opgewekt Houten hebben op 22 november een intentieovereenkomst gesloten voor het aanleggen van een zonnedak. Er komen 780 zonnepanelen op het dak van Zachtfruit aan de Schalkwijkseweg, waar de leden van de coöperatie in kunnen investeren. Inwoners van Schalkwijk en ’t Goy kunnen ook deelnemen. Directeur Anton van Garderen van ZachtFruit tekende de overeenkomst samen met Lex Goudswaard (penningmeester) en Wilko Kistemaker (voorzitter) van Opgewekt Houten.
 
Dit zonnedak volgt op de installatie op sporthal de Kruisboog die in juni 2017 in werking is gesteld. Tevens is een zonnedak op sporthal de Wetering in ontwikkeling, en is de coöperatie in gesprek met verschillende andere dak- en grondeigenaren. De coöperatie heeft de ambitie om de opwekking van duurzame energie in Houten een flinke impuls te geven.
 
Het snel groeiende bedrijf Zachtfruit ondersteunt dit doel van harte. Het bedrijf levert frambozen, rode bessen en bramen aan vele supermarkten in Nederland. Gevraagd naar de motivatie om zijn dak kosteloos beschikbaar te stellen, zegt van Garderen: “Dit is gewoon een prachtig lokaal initiatief. Zo wordt mijn dak nuttig gebruikt. Voor mij is het een mogelijkheid om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en bij te dragen aan duurzaamheid. En naast wat regelwerk kost het mij verder niets, er zijn weinig risico’s en de coöperatie doet het meeste werk”.

afbeelding-persbericht-intentieverklaring-zacht-fruit Anton van Garderen, Lex Goudswaard en Wilko Kistemaker na ondertekening van de verklaring.

Inwoners van de gemeente Houten kunnen lid worden van Opgewekt Houten en participeren in zonnedaken in de buurt.
Dat is een duurzame en rendabele investering: een mooi alternatief voor als u geen eigen dak heeft, uw eigen dak niet groot genoeg is of niet geschikt is voor voldoende zonnepanelen. De coöperatie werkt met 12 vrijwilligers hard aan het vinden van geschikte daken, realiseren van projecten, communicatie, en administratie. Meer hulp hierbij is altijd welkom. Aanmelden als lid of vrijwilliger kan via deze link. Voor een overzicht van onze vacatures, klik op deze link.

Organogram op de website

Geplaatst op: 10 oktober 2018

Sinds vandaag is de website van Opgewekt Houten verrijkt met het organogram van de coöperatie. Je vindt deze in het menu onder “Over ons” op de pagina “De organisatie”, of klik op deze link.

De meest recente nieuwsbrief

Geplaatst op: 18 augustus 2018

Onze meest recente nieuwsbrief vindt u hier: nieuwsbrief Opgewekt Houten juli 2018

In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de volgende onderwerpen:

 • Jaaropbrengst zonnedak op De Kruisboog
 • Opstellen productieverklaringen door de coöperatie
 • Laatste nieuws over project De Molenwiek
 • Ledenraadpleging in september 2018
 • Vrijwilligers gezocht
 • Social media
 • Greenchoice als nieuwe partner van Opgewekt Houten
 • Essent en Energiedirect ondersteunen de postcoderoosregeling
 • Kamerbrief van minister Wiebes
 • Privacywetgeving
 • Zonnepanelen steeds goedkoper

Essent en EnergieDirect.nl ondersteunen postcoderoosregeling

Geplaatst op: 21 juni 2018

Zojuist is bekend geworden dat ook Essent en Energiedirect.nl de postcoderoosregeling ondersteunen. Klanten van deze bedrijven kunnen dus nu ook meedoen aan postcoderoosprojecten van Opgewekt Houten en energiebelasting terugkrijgen.

Opgewekt Houten sluit overeenkomst met Greenchoice

Geplaatst op: 1 juni 2018

Onlangs heeft het bestuur van Opgewekt Houten besloten de leveringsovereenkomst met “om | nieuwe energie” te beëindigen, en een overeenkomst te sluiten met Greenchoice. Greenchoice bood een aanzienlijk betere prijs voor de door Opgewekt Houten geleverde elektriciteit, waardoor de overstap voor de coöperatie financieel interessant werd. Daarnaast betaalt Greenchoice een bedrag (klantvergoeding) aan de coöperatie voor elk lid van Opgewekt Houten dat klant van Greenchoice is. De nieuwe overeenkomst is ingegaan per 1 juni 2018.

Nieuwe versie concept-informatiememorandum project De Molenwiek

Geplaatst op: 23 april 2018

Er is een nieuwe versie van het concept-informatiememorandum voor het project De Molenwiek opgesteld.
Deze kun je hier inzien of downloaden. Disclaimer: veel bedragen die in dit document vermeld staan zijn indicatief.

Informatieavond project Molenwiek op 24 april 2018

Geplaatst op: 13 april 2018

Zoals je onder meer op onze projectenpagina hebt kunnen lezen, is Opgewekt Houten bezig met een postcoderoosproject voor het realiseren van een zonnedak op sporthal Molenwiek. Voor dit project is Opgewekt Houten op zoek naar mensen die willen participeren in dit project.

Daarom houdt Opgewekt Houten op dinsdag 24 april a.s. een informatieavond over het project Molenwiek voor leden van de coöperatie en alle andere inwoners van Houten die geïnteresseerd zijn in participaties in dit project.

Deze informatieavond vindt plaats in het Racketcentrum Houten aan de Pelmolen 7 in Houten.
De aanvangstijd is 19.45 uur en inloop is mogelijk vanaf 19:30 uur.

Als je van plan bent te komen dan verzoeken wij je dat te laten weten via een e-mail aan info@opgewekthouten.nl of via het contactformulier onderaan op onze contact pagina.

Je bent van harte welkom.

Informatiememorandum project Molenwiek on-line beschikbaar

Geplaatst op: 6 april 2018

Er is een nieuwe versie van het informatiememorandum voor het project Molenwiek opgesteld.
Deze kun je hier inzien of downloaden.

Opgewekt Houten opent voorinschrijving tweede postcoderoosproject

Geplaatst op: 1 april 2018

Na het succes van het eerste project van de coöperatie in 2017, project de Kruisboog, treft Opgewekt Houten samen met de gemeente Houten voorbereidingen om een tweede zonnedak in Houten te installeren op de sporthal Molenwiek. De Algemene Ledenvergadering van Opgewekt Houten heeft op woensdag 14 februari 2018 haar goedkeuring aan dit project verleend. De voorinschrijving voor participaties/aandelen in dit zonnedak is met ingang van heden geopend.
Kijk voor meer informatie op de projectenpagina.
160219-molenwiek-1

klik-hier Aanmelden als lid

Aanmelden als geïnteresseerde

Vacatures

Nieuwsbrief

Graag onze nieuwsbrieven teruglezen? Bekijk dan ons nieuwsbrief archief.

Nieuwsbrief archief