De werkgroep Ledenwerving en Communicatie van de Coöperatie Opgewekt Houten zoekt een medewerker publiciteit.

Wie zijn wij?

De Coöperatie Opgewekt Houten heeft als voornaamste doel het maximaal stimuleren van het gebruik van duurzame energie in Houten en omgeving, zodat onze leefomgeving schoner wordt en de aarde
minder opwarmt. Wij richten ons in eerste instantie op het plaatsen van zonnepanelen op daken van bedrijfsgebouwen, sporthallen, terreinen, e.d. in het kader van de fiscale “regeling verlaagd tarief”. De coöperatie zorgt ervoor dat de financiële voordelen van haar activiteiten aan haar leden ten goede komen. Op dit moment zijn al zo’n 120 Houtenaren lid van Opgewekt Houten.

Sinds 2017 exploiteren wij het zonnedak op de gemeentelijke sporthal De Kruisboog. We hebben diverse projecten in voorbereiding.

Waarom een medewerker publiciteit?

De werkgroep Ledenwerving en Communicatie (4 leden) zoekt versterking. We hebben allemaal een baan en komen tijd tekort om alles te doen wat we zouden willen doen. We beheren de website, verzorgen de nieuwsbrief, stellen persberichten op, organiseren voorlichtingsbijeenkomsten, maken presentaties, flyers en brochures, twitteren en communiceren met leden en geïnteresseerden.
Het ontbreekt ons enigszins aan kennis van marketing. Hoe brengen we onze Coöperatie bij verschillende doelgroepen op een aansprekende en effectieve manier onder de aandacht?

Wat wij bieden:

 • Werken aan een duurzaam Houten, een groot maatschappelijk thema.
 • Samenwerken in een klein team van gepassioneerde Houtenaren en binnen coöperatieverband.
 • Gelegenheid om Houtenaren met passie te ontmoeten, die je anders nooit had leren kennen.
 • Inspiratie, zingeving en plezier. Het gaat om onze leefomgeving en je werkt met gelijkgestemden.
 • Contact met Houtenaren, gemeente, lokale en regionale pers, enz.
 • De “kick” dat na maanden van voorbereiding een PV-installatie groene energie gaat produceren! En dat dit zonder jouw inbreng nooit was gelukt.

Wat wij vragen:

Wij zoeken iemand die:

 • graag wil helpen Houten duurzaam te maken;
 • kennis en ervaring heeft op het gebied van publiciteit en marketing;
 • initiatiefrijk is en de handen uit de mouwen steekt;
 • communicatief vaardig is en plezier heeft in voorlichten en presenteren;
 • teamplayer is met geduld en doorzettingsvermogen;
 • de mogelijkheid en bereidheid heeft om zich voor langere tijd (minimaal een jaar) aan de werkgroep te verbinden.

Praktisch:

Het tijdsbeslag is ongeveer 10 tot 20 uur per maand, verdeeld over verschillende dagen en avonden. De diverse taken worden in onderling overleg verdeeld. Heb je alleen ’s avonds tijd, geen probleem.
De werkgroep L&C wordt aangestuurd door een bestuurslid. Je werkt in nauw overleg met elkaar. Je hoeft geen lid te zijn van Opgewekt Houten, maar wij denken dat je dat vanzelf wel wordt, want het is
een hele leuke club en het lidmaatschap kost slechts eenmalig 25 euro!

Vragen en aanmelden:

Heb je interesse? Wil je je aanmelden? Stuur een mail naar .
Heb je vragen, of wil je een keer komen praten of meevergaderen, dan kun je dat óók mailen, of bellen naar Erik van de Giessen 06-499 608 07 of Birthe van der Horst 06-101 616 93.